Podotherapie & Sport

Sporten is gezond, maar is tevens ook een grote belasting voor het lichaam. Het vraagt veel van spieren en gewrichten. Bewegingen worden vaak veelvuldig herhaald en met snelheid en kracht uitgevoerd. Wanneer een contactsport beoefend wordt, is de kans op blessures groter. Podotherapeuten zijn opgeleid om sporters te begeleiden. Behandeling vindt plaats omdat klachten zich voordoen of uit preventief oogpunt. De behandeling wordt geboden o.a. in de vorm van advies.
Een podotherapeut behandelt sporters van elk niveau, die klachten hebben van de onderste extremiteit (voeten, enkels, knieën) of klachten aan rug of heup als gevolg van het niet goed functioneren van de onderste extremiteit.
Sportpodotherapie zet elke sporter op voorsprong. Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt onderdeel uit van de bewegingsketen. Een blokkade en/of storing in deze bewegingsketen kan elders klachten geven. De podotherapeut bekijkt de gehele bewegingsketen en kijkt naar de oorzaak van het probleem.
De podotherapeut speelt een belangrijke rol bij verbetering van de sportprestatie en bij de preventie van mogelijke blessures.